Omgeving

Camping Park Umag  is de perfecte uitvalsbasis voor excursies naar omliggende pittoreske dorpjes en Historische steden. De camping ligt direct aan de Adriatische Zee waardoor het makkelijk is om vanuit uw accommodatie het kiezel strand te bereiken. Dit strand sterkt zich met haar drie kilometer uit langs de Adriatische kust. Het strand is bezaaid met rotsen die het typische uitzicht van Kroatische vormgeeft. Wanneer u graag op pad wilt maar u de auto liever niet meeneemt is dat geen probleem. Op 100 meter afstand van de camping vind u al de eerste bushalte. De wegen zijn over het algemeen van goede kwaliteit en wandelpaadjes worden in de avond goed verlicht.

Het middeleeuwse Umag

Camping Park Umag - schiereilandOp ongeveer 9 kilometer van de camping ligt het plaatsje Umag. Dit eeuwen oude dorpje is de perfecte bestemming voor een dag excursie. Hier kunt u heerlijk struinen door de smalle middeleeuwse straatjes of over de boulevard langs het water. Umag is gesticht door de Romeinen en was vroeger de bestemming voor de elite van de wereld. Dit is terug te zien aan de vele Venetiaanse huizen. Lekker eten kun u hier ook! Over het algemeen zijn Kroatische restaurants relatief goedkoop. Kroaten zijn echte levensgenieters en dat is in hun keuken goed terug te zien. Probeer bij een gerecht een heerlijk Kroatisch wijntje. Het belangrijkste export product van Umag is namelijk haar wijn. Deze werd vroeger via het 9e -eeuwse haven over Europa verspreid. Vanwege het belang van de haven is de hele stad er omheen gebouwd. Hier vind u dan ook de meeste cafeetjes en visrestaurants.

Het schilderachtige Novigrad

Camping Park Umag - Novigrad in KroatieOp 8 kilometer afstand Camping Park Umag  bevindt zich het oude vissersdorpje Novigrad. Deze prachtige cultuurhistorische stad is een van de populairste stemming van Istrië. Het centrum wordt beschermd door de eeuwen oude stadmuren. Binnenin vind u een doolhof van smalle straatjes waar u uren door heen kunt struinen. Novigrad heeft de tand des tijds goed doorstaan. Het bouwkundig erfgoed schetst een goed beeld van hoe het leven hier er vroeger uit zag. Ook hier vind u overheerlijke wijnen, authentieke restaurants en gezellige barretjes. Wat zeker de moeite waard is om te bezoeken is Sv. Polagijakerk. Deze oude kerk kent haar oorsprong in de 11e -eeuw. Deze kerk is meerdere malen gerestaureerd maar de originele crypte is vandaag de dag nog te bewonderen.